De kansenfabriek: Waarom ook gevangenen moeten kunnen dromen

Zet op jouw lijst
Op jouw lijst
Klik op dit icoon om deze activiteit op je lijst te zetten.
Datum
tot
Prijs
€ 7

Gevangenissen zijn allesbehalve rooskleurige omgevingen. De hoge recidivegraad maakt pijnlijk duidelijk dat ‘zware jongens’ er zelden als modelburger buiten stappen.

Psychologe Leen Muylkens stond mee aan de wieg van een hoopvolle nieuwe aanpak: kleinschalige detentie. In verschillende huizen loodst een team van psychologen en begeleiders een kleine groep gedetineerden richting vrijheid. Hans Claus, directeur van de gevangenis van Oudenaarde en zelf auteur van verschillende boeken, is bezieler en secretaris van vzw De Huizen, een initiatief dat een alternatief tracht te bieden voor. Ook al is hij directeur van een grote gevangenis: als geen ander weet hij hoe belangrijk het is om perspectief te kunnen bieden aan mensen die om welke reden dan ook gevangen zitten.

Tijdens FAAR gaan Leen en Hans in gesprek met auteur Christophe Bell, die voor zijn meest recente roman Geloof me maar (De Arbeiderspers , 2023) in het hoofd kroop van iemand die na een het plegen van een ondubbelzinnige moord in de gevangenis belandt.