OPENINGSAVOND: Denken over morgen met Verrekijkers Lieke Marsman, Thomas Hertog, Stefan Hertmans en James Ensor (Wouter Deprez)

Zet op jouw lijst
Op jouw lijst
Klik op dit icoon om deze activiteit op je lijst te zetten.
Datum
tot
Prijs
€ 15

FAAR vraagt aan een aantal kritische, geëngageerde geesten om hun blik scherp te stellen op een deeltje van de maatschappelijke horizon. Om te focussen op tendensen die hen opvallen die anderen schijnbaar lijken te ontgaan, en om dit vervolgens uit te vergroten tot een essay dat iets zegt over onze tijd. De verrekijkers zoomen in om vervolgens uit te zoomen.

Lieke Marsman, Thomas Hertog en Stefan Hertmans doen dit elk vanuit hun eigen referentiekader, perspectief en buikgevoel. Wouter Deprez kruipt voor deze gelegenheid in de huid, en in de pen, van James Ensor.

Tijdens deze feestelijke openingsavond gaan deze Verrekijkers, die allen beschikken over de gave om woorden te geven aan de onderstroom, met gastvrouw Ruth Joos en gastheer Bert Bultinck in gesprek.

Wat zien zij wat wij niet zien? Wat is vandaag onderbelicht? Waarover moeten we praten als we het over morgen hebben?

De vier Verrekijkers krijgen ook een centrale plek in het programma. Hun essays vormen de kapstok voor de openingsavond, maar aansluitend duiken ze ook op op andere momenten tijdens het festival.