Denken over morgen: over economische (wan)hoop met Jonas Van der Slycken, Elze Vermaas en Piet Ruig

Zet op jouw lijst
Op jouw lijst
Klik op dit icoon om deze activiteit op je lijst te zetten.
Datum
tot
Prijs
€ 7

De kloof tussen arm en rijk neemt almaar toe. Een kleine groep superrijken wordt steeds rijker terwijl de afstand met de mensen zonder noemenswaardig vermogen steeds groter wordt.

Econoom Jonas Van der Slycken verdiept zich in zijn boek Genoeg voor iedereen in mogelijke toekomstscenario’s en gidst ons naar een economie waarin iedereen goed kan leven. Elze Vermaas schreef als medewerker van Oikos mee aan het boek Omgroei. Meer levenskwaliteit voor iedereen.

Hoe kunnen we bloeien zonder te groeien? Hoe evolueren we naar een systeem waarin de sterkste schouders daadwerkelijk de zwaarste lasten dragen?

Journalist Piet Ruig, deelnemer van het Nieuw Geluid-talentontwikkelingstraject van deBuren, opent het gesprek met een essay over vooruitgang, rouw en de klimaatcrisis. Roderik Six brengt de ideeën van deze drie jonge stemmen samen en gaat met hen op zoek naar hoop in dystopische tijden.

(In samenwerking met Nieuw Geluid 2024, het talentontwikkelingstraject van Vlaams-Nederlands Huis deBuren voor spraakmakende stemmen die hun plaats zoeken in het publieke debat.)