De wereldgeschiedenis in twaalf bonen: Joël Broekaert in gesprek met Eva Kestemont

Zet op jouw lijst
Op jouw lijst
Klik op dit icoon om deze activiteit op je lijst te zetten.
Datum
tot
Prijs
€ 7

Culinair journalist en historicus Joël Broekaert koos in zijn ‘Wereldgeschiedenis in twaalf bonen’ een origineel perspectief op voeding. Aan de hand van één oeroud gewas, bonen, duikt hij de geschiedenis in. Bonen waren de motor achter de vroegste landbouwrevolutie, de tuinboon hielp Europa door de Middeleeuwen en de zwarte-ogenboon groeide uit tot het symbool van de Zwarte Amerikaanse emancipatie.

Op FAAR gaat auteur en culinair journalist Eva Kestemont met Joël in gesprek over de geschiedenis en toekomst van onze voeding: over schaarste en overvloed, geboden en verboden, gezondheid en ziekte en uiteindelijk over de verhouding tussen de mens en de planeet.

(Normaal zou wetenschapper en schrijver Louise Fresco ook deelnemen aan dit gesprek, maar zij is helaas onverwacht verhinderd. We vinden dit zelf, samen met Louise, heel jammer, maar danken u voor uw begrip.)