De thuisblijfvader. Waarom mannen net zo goed voor hun kinderen kunnen zorgen

Auteur
Uitgeverij
Uitgeverij Lannoo

Hoe is het om als man fulltime voor je kinderen te zorgen terwijl je vrouw kostwinner is? En waarom zou je dat ├╝berhaupt willen? Dit en meer lees je in De thuisblijfvader.

Alle subsidies, papadagen en ouderverlof ten spijt is de rol van Nederlandse vaders nog altijd heel beperkt. Zo progressief als wij Nederlanders vinden dat we zijn, zo conservatief blijken we. Waar tachtig procent van de jonge ouderstellen tijdens de zwangerschap nog zegt alles 50/50 te willen verdelen, blijkt slechts elf procent daar daadwerkelijk in te slagen. Kan dat niet anders?

In De thuisblijfvader neemt Tim Gouw de lezer mee in zijn persoonlijke verhaal. Hoe kijkt Tims omgeving tegen zijn besluit aan? In hoeverre verschillen zijn aanpak en inzichten van die van thuisblijfmoeders? De thuisblijfvader confronteert en laat zien welke (voor)oordelen we nog steeds hebben als het aankomt op zwangerschap, opvoeding en de zorg voor onze kinderen. Maar bovenal is het een lofzang op het ouderschap: of je nu vader of moeder bent.