Trauma. Tango. Tantra. Nacht van het vergeten lichaam (i.s.m. TAZ)

Zet op jouw lijst
Op jouw lijst
Klik op dit icoon om deze activiteit op je lijst te zetten.
Datum
tot
Prijs
€25

Wat als spieren kunnen fluisteren in je slaap? Als je gedwongen wordt om te luisteren naar je kuiten? Of je maag?

Tijdens De nacht van het vergeten lichaam brengen FAAR en TAZ alle mogelijke manieren in kaart waarop we onszelf en ons lichaam vergeten.

Verloop van de avond:

19:00 - 19:30 INLOOP

19:30 - 21:00 OPENING, met Louise Bogaerts en Ariane Bazan

Hoe werkt ons geheugen? Hoe kunnen we het activeren? Hoe kunnen we het manipuleren? Hoe manipuleert het ons?

Neurowetenschapper Louisa Bogaerts maakt ons wegwijs in de werking van ons geheugen en legt uit wat neurodiversiteit inhoudt. Na Louisa's introductie schuift Ariane Bazan aan. Bazan is hoogleraar klinische psychologie en psychopathologie aan de Université de Lorraine in Nancy doet onderzoek vanuit de neuropsychoanalyse. Dominique Collet gaat met hen in gesprek.

21:30 – 23u00 WORKSHOPS: Tango, trauma en tantra

1. Sessie transformerend ademen*

Doorheen je leven bouw je beperkingen op in je ademhalingspatroon. Gebeurtenissen, situaties en emoties die je niet wil voelen of die te overweldigend zijn duw je weg en worden opgeslagen in je lichaam. De verbonden ademhaling is een uitnodiging om op een zachte manier weer contact te maken met je werkelijke zelf. Tijdens de ademsessie laat je bewust de pauze tussen je in- en uitademing zoveel mogelijk weg. Je ademhaling verdiept waardoor beperkte ademhalingsgebieden zich openen en je energieniveau verhoogt. Je adem maakt je bewust van hoe je op dit moment in het leven staat en wat er in beweging wil komen. Je kan met deze techniek je emotionele bagage en spanningen vrij maken. Loslaten wat niet meer bij jou past en/of doorheen blokkades ademen.

*Ademwerk is niet of minder geschikt bij hartkwalen, hoge bloeddruk en ernstige psychische aandoeningen. Bij twijfel, neem even contact op met de organisatie.

2. Initiatie tango met Liz en Yannick

Lieske 'Liz' De Vuyst en Yannick Vanhove begonnen samen tango te dansen toen ze tieners waren. Sinds 2002 spendeerden ze jaren aan het leren- en het onthullen- van de best bewaarde geheimen die deze elegante dans te bieden heeft, altijd gedreven door een onverzadigbare honger naar kennis en traditie. Hun dans drukt de grote connectie uit die hen verenigt, steeds op zoek naar eenvoud, elegantie en muzikaliteit in elke dans.

3. Workshop tantra

(Info volgt)

4. Intieme voorleessessies

(Info volgt)

23:00 - 01:00 Feest!